tirsdag 5. april 2011

Babysokker


Brukte opp litt rosa restegarn til et par babysokker str 3-6 mnd :)2 kommentarer:

 1. Hei!
  Fant oppskriften på disse på den gamle bloggen din, og syns de var så fine!
  Jeg kan ikke strikke etter oppskrift, og klarte meg ganske bra syns jeg, helt til jeg felte alt av og ser at det virker som om jeg kun ha fått strikket såle under tærne og ikke under resten av foten.(når jeg legger den på siden får jeg "halvmåne" form både på toppen og bunn av tærne)

  Jeg lurer derfor på om du kan hjelpe meg med oppskriften.
  Jeg lurer på om feilen ligger ved de 12 pinnene.
  Hva beregner du som en pinne? fra maske start til slutt ( en gang ut pinnen)
  Eller fra maske start til slutt, og tilbake? (strikke frem og tilbake på pinnen)

  Veldig takknemmlig for svar!
  Klarer jeg disse bra,blir det nok amandastrikk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og god morgen!

   Så bra at du prøver! En pinne er én rad, altså ikke fram og tilbake. Disse 12 pinnene blir sidene på foten, altså ikke fotsåla og heller ikke over vrista, men på sidene.. så om du har tolka en pinne som fram og tilbake, og ikke bare ut pinnen, så vil sidene bare bli kortere. Så jeg tror ikke at det er der feiler er.

   Om jeg ser for meg sokken som du beskriver den, rett.. så tror jeg muligens du har klussa det litt til i fellinga? For om du bare har fått til sålen under tærne og ikke resten, så kan det tyde på det.. Prøver derfor å forklare fellinga litt annerledes til deg jeg..

   Etter ferdigstrikka 12 pinner gjør du slik: Start på begynnelsen av pinnen. Strikk 33 (36) masker rett og strikk de to neste maskene rett sammen. Snu arbeidet. (Fra nå av skal du ikke strikke "ut" noen pinner) *strikk 9 masker og deretter 2 m r sm, snu*. Sånn fortsetter du til du totalt har 18 m igjen på pinnen. Strikk ut pinnen, og fell av alle maskene. Sy sokken sammen bak og inntil hælen

   Siden du sier du ikke kan strikke oppskrift, vil jeg si at det som står inni ** betyr at dette skal du gjenta. Altså strikk 9 masker og deretter 2 m r sm, snu, også gjør du akkurat dette en gang til, snur, en gang til , snur osv.. helt du du har igjen 18 masker på pinnen!

   Håper du får det til nå! :)) Og hold meg oppdatert;)

   Slett