fredag 20. januar 2012

Rullegenser uten rull

Oppskrifta er fra Nøstebarn, men garnet er drops alpakka ull. Genseren er strikka med vrangbord 2r 2 vr nederst på bolen, på ermene og i halsen.. Utenom det er oppskrifta fulgt. Vrangborden er strikka på pinne nr 2,5, mens resten er strikka på nr 4.Jeg liker bare bedre og bedre raglanfelling.. er så enkelt å montere til slutt!Siden fargene jeg valgte var mørk rosa og rød var jeg redd for at ikke stripene skulle synes. Valget falt på smale striper, med to omganger i hver farge. Men nå når genseren er ferdig ser jeg at den ble slik jeg ville ha den.. den er ikke skrikende, men nyansert.Jeg stod litt fast når jeg skulle velge knapper, men endte opp med røde treknapper bestilt på ebay.Genseren er i størrelse 1 år.

8 kommentarer:

 1. Så fin! Eg suns fargekombinasjonen var kjempefin eg :) Raglandfelling har eg ikkje prøvd meg på endå, men det er på strikkelista mi :P Virkar så det er mykje fint i den boka, trur eg snart må skaffe meg ho, den har stått på ønskelista alt for lenge :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Raglanfelling er ikke noe hokus pokus - bare rett og slett genialt;) Nøstebarnboka er uvurderlig.. så gode og flotte oppskrifter:)

   Slett
 2. Kjempefin:) Er så stilig med bare litt nyanseforskjell i fargene synes jeg, blir ikke så fremtredende striper :) Gleder meg til min lille tass kan begynne å bruke gensere, tenker det er litt mere praktisk med jakker nå i starten, så til høsten..da skal det strikkes! God helg til deg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte fargekombinasjonen godt selv jeg! Ser for meg Tuva i barnehagen neste høst.. med denne genseren og en litt løs og ledig olabukse;)

   Mest praktisk med jakker når de er små, er enig der:) God helg til deg óg! :)

   Slett
 3. Deilig og myk! Jeg er svak for rødt og rosa sammen, kanskje fordi det var en fargekombinasjon som var "helt forbudt" da jeg var liten. Nå synes jeg det er friskt og fint.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, alpakka gir en helt annen følelse når man tar i det enn superwash tykt garn. lett og ledig, men varmt likevel:) Morsomt at fargekombinasjoner er fint i dag, og ikke fullt så fint før;)

   Slett
 4. Det er min måte å strikke rullegenseren på også!! ...med vrangbord til "rullen":-) Regner med å strikke flere sånne etterhvert som jenta mi vokser... flott farge kombinasjon! Det er det som er så artig med å lese blogger - stadig nye tips til oppskrifter en kjenner godt fra før!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syns ikke rullen så så praktisk ut! Så for meg at genseren rulla opp både her og der. og det er vel ikke så behagelig om det skal være under ytterplagg og slikt! :)

   Slett