mandag 9. januar 2012

Setesdal hverdagskjole

i str 9-12 mnd. Strikket i hvitt og rødt Senjagarn på pinne 4. Setesdalsmønsteret er fra Dalegarn, hefte nr 208, baby Klassisk, mens kjoleoppskrifta slik delvis er fra Kathrine Gregersens hverdagskjole fra boka"Strikk til nøstebarn" og meg selv.Nederst har jeg strikka vrangbord 2 r 2 vr for at kjolen ikke skal krølle seg oppover og dekke til mønsteret.


  For å maske sammen skuldersømmen har jeg brukt teknikken kitcheners stitch (vet ikke hva det heter på norsk), og for å pynte kantene litt har jeg hekla 3 omganger med fastmasker på hvert erme, og 2 omganger fastmasker rundt hals/nakke.3 kommentarer:

 1. Så lurt å ha mønsteret nede og ikke oppe! SÅ mye morsommere å strikke da! Har så lyst til å strikke en såkk kjole/tunika til meg selv, alla en de hadde på match på strandtorget før jul, men gruer så til å begynne...

  SvarSlett
 2. Greit når bærestykket er ensfarga ja! Går veeldig mye raskere å strikke da. Sånne store prosjekter er sliiit.. Jeg har også lyst til å strikke en genser til meg.. ensfarga sand/mørk beige nesten brun farge.. i alpakka.. og det er jo tynt garn! jeg har det i hodet, men ikke turt å notere det på prosjektlista mi, for jeg kommer til å gå lei før jeg er ferdig med bolen..

  Mønsterstrikk er morsommere å strikke da.. for underveis teller jeg 1, rød, 3 hvit, 2 rød osv, mens på ensfarga bare banner jeg inni meg gjennom hele genseren og lover meg selv at jeg aldri skal begynne på et sånt prosjekt igjen:P

  Gleder meg til å se hvordan kjolen/tunikaen blir.. du får sikkert samla mot nok til å begynne på den snart:)

  SvarSlett
 3. Den blei kjempefin! Skikkelig søt og fint mønster :)

  SvarSlett