søndag 25. mars 2012

Bunad til 17.mai

Endelig er bunaden ferdig! Var sikker på jeg hadde begitt meg ut på et evighetsprosjekt uten like da jeg var kommet 3 cm på skjørtet med tynt garn og tynne pinner og jeg var lei. Men da skjørtet endelig målte 42 cm begynte det å gå opp for meg at resten ikke ville ta like lang tid.Forklet var det første jeg strikka, og det gikk veldig fort. Kjempefint hullmønster, med brettekant nederst og riller øverst. I oppskrifta anbefalte de å strikke forkle i bomull, men jeg hadde ikke det for hånden og var svært ivrig etter å begynne, så det ble ull. Hvitt senjagarn fra Nille.For å feste forkle til skjørtet banka jeg inn fire trykknapper på forkle og festene på skjørtet.Som sagt, så var skjørtet det kjedeligste og det mest langtekkelige, men ble heldigvis ferdig med det på et vis også! Overdelen/vesten tok ikke noe tid i det hele tatt. Jeg plukka opp masker rundt hvert erme og foran på sidestykkene og langs nakken og strikka mønsteret. Den åttebladsrosen mellom forstykkene på vesten har jeg brodert på med maskesting og ble svært fornøyd med hvordan den ble. Belte skulle egentlig ha beltesnor/spenne (husker ikke i farta hva det heter), men igjen var jeg ivrig og ikke hadde jeg det for hånden. Derfor ble det til at jeg bare sydde sammen sårkantene etter å ha sydd og klippa det opp og sydde sammen brettekanten bak. Festa beltet sammen bak med en hekt (hekter?).

Bunaden er strikka i str 1 år, men jeg håper og krysser alt jeg har for at den passer i to år. Er kjedelig å ha brukt så mye tid på noe som i verste fall bare kan brukes én gang. Lengden tror jeg nok vil passe i to - kanskje til og med tre- sesonger, men ermehullene passer akkurat nå til ett år. 

Har for det meste brukt Senjagarnet fra Nille på pinne nr 2,5 og 3. 
Oppskrifta er fra Sandnesgarn. Nå gjenstår det bare å stryke forkleet og beltet, kjøpe inn hvit strømpebukse og bunadsbody ooog ha på lue/skaut sååå er Tuva klar for 17.mai med flagget i hånda!! 


6 kommentarer:

 1. Den ble kjempefin altså:) Har du strikket belte rundt på rundpinne eller?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Er veldig fornøyd:) Beltet er strikka på rundpinne ja, også er den klippa opp.. skummelt, men det gikk bra!

   Slett
 2. Åååå så fiin! Skikkelig kul! Var det eg tippa at du holdt på med, berre at det såg endå betre ut enn ka eg såg for meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Så du tippa det ja, men ville ikke røpe meg fordi;) For tiden tenker jeg at dette var første og siste bunaden jeg strikker.. men kan jo aldri si aldri egentlig:p

   Slett
 3. hei monica.. nei det blir ikke siste bunaden du strikker, hva med når jeg får baby:P:P den er helt nydelig:)

  SvarSlett
 4. Bestemor må få et fint bilde av Tuva ,17 mai!En flott bunad på ei nydeli jente,det må bli fint det.

  SvarSlett