tirsdag 27. mars 2012

Vognpose

Den vognposen jeg sydde for snart et år siden er litt varm nå som våren er her og sommeren kommer. Var derfor innom stoff og stil i Oslo da jeg var der, og plukka med meg rosa fleecestoff, rosa og svart bomullstoff, hvit anorakksnor og hvite snorstoppere. Dyna jeg har inni er kjøpt på jysk til 40 kr.

Tuva likte posen! (Eller var det rare mamman som fjolla bak kameraet for å få et smil?)


Ytterstoffet er svart bomull, fylltoffet er fleece + dyne og innertrekket er rosa bomull. Fleece kan bli varmt og klamt å ligge inni på sommeren.
Selehullene har jeg sydd på hver for seg. Ytterstoffet og fleecestoffet er sydd sammen, så de har jeg sydd sammen også når jeg sydde selehull. Dyna har jeg laget selehull på uten å sy sammen med annet stoff, og det samme med innertrekket. På den måten blir det bare én lomme i vognposen hvor dyna skal ligge. Dyna er ikke sydd sammen med trekket (noe jeg gjorde på den forrige vognposen) så om det blir for varmt kan jeg ta ut dyna, også er fleecestoffet igjen i trekket.

Har også sydd en åpning i det rosa innerstoffet der det smaleste møter det bredeste på posen. Denne åpninga brukes til å ta dyna inn og ut..
Malen jeg har fulgt denne gangen er en blanding av en del jeg fant rundt på nett. Vil gjerne linke til der jeg fant malene, men de er på ørten forskjellige blogger, så jeg vet ikke hvem som har originalen! Legger derfor ut malen jeg tegna selv på paint etter inspirasjon fra de jeg så på.Målene er "sånn ca". Posen min ble litt mindre enn målene på  malen min tilsier fordi jeg glemte å legge på sømmonn utenfor streken. Jeg sydde derfor innenfor alle strekene og klipte på streken. men ble god nok plass i den fordi. Selehullene har jeg målt etter vogna jeg har, Simo Kombi. 

Jeg hadde sett for meg en "lomme" bak på vognposen. Denne lomma så jeg for meg skulle henge over ryggen i vogna slik at ikke posen gled ned. Fikk sydd den på og syns selv det så fint ut. Også skulle jeg teste.. aaaltfor stor lomme.. Så stor at den butta i sidene der ryggen på vogna var festa. Dermed fikk jeg ikke tredd den ordentlig på, og vognposen ble bare en stor krøll. Da måtte jeg klippe opp lomma. Vognposen satt bedre uten lomme. Og den blir jo på sett og vis holdt på plass når selene er tredd inn. Når jeg finner ork til det skal jeg finne fram "napperen" og nappe opp alle de bittesmå stingene som holder restene/kantene av lomma på plass. :)

Heelt til slutt: har ikke pynta posen enda. Er veldig usikker på hvordan jeg vil at den skal være, så venter en liten stund med det!


8 kommentarer:

 1. Kul og praktisk! :) Og for ei utruleg søt lita tulle oppi vogna da :) Kjempefint at du har skrevet korleis du har laga den, for dette er noko eg også kunne tenkt meg å lage ein gong, men må vel nesten vente til det er ein baby eg kan lage den til! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Tuva i vognposen er jo helt klart det beste med hele posen! ;) Da har du hvertfall noe å sette på prosjektlista da! Er det sååå lenge til det kommer en baby du kan lage til tro?;)

   Slett
  2. Enig i den! Ja det får gå på lista :) Men det er nok gaaanske lenge til det blir til min egen baby, men eg er jo frå ei øy som antageligvis eine og aleine er ansvarlig for at Noreg nettopp bikka 5 millionar folk, så det dukkar nok opp nokon eg kan lage ein slik til etter kvart ;)

   Slett
  3. Hehe, om du er fra den øya så bør det vel dukke opp noen snart ja! Kan jo liksom ikke stoppe på 5 millioner og én.

   Slett
 2. kjempe fin vognpose monica, og lillegull er tantebarnet mitt:) (stolt!) klem

  SvarSlett
 3. Heihei:) Du har fått en bloggaward av meg:) Se mer i bloggen min!

  SvarSlett
 4. God kveld!

  Smart å lage vognpose selv, kjempe fin!

  Takk for tips :)

  SvarSlett