søndag 15. april 2012

Kortjakke til bunaden

Tenker at det muligens ikke blir kjempevarm 17.mai i år, og det vil være dumt om Tuva må ha på seg jakke som skjuler hele bunaden (Om det er dårlig vær så må hun nok det uansett), men nå har jeg strikka en en kortjakke/bolero sak med lange ermer.


Ingen oppskrift, bare mitt eget hode. Jakka festes i halsen med en enkel trykknapp slik at noen av bunadsdetaljene vil komme til syne under. Har tatt opp det ene mønsteret fra bunaden på jakkeermet bare for å knytte det hele sammen.I nakken har jeg laget to små innbrett som jeg har sydd fast. Dette for å få to folder bak slik at jakka stikker litt ut bakover. Tror det gir en fin effekt for å vise fram mer av bunaden:) Håper egentlig på knallvær så jakka slipper å bli brukt.. men just in case - den er klar! :)Garnet er det samme som bunaden ble strikka i: Senjagarn. Og denne jakka er nok ca str 1 år.6 kommentarer:

 1. Den var ganske kul egentlig! Nesten så jeg vurderer å kapre "mønsteret" ;) Har ikke bunad til syver i år, bare vest. Men om jeg hadde strikka en sånn en, med bittelitt lengre liv, så minner det nesten om telemarksbunaden for menn.

  SvarSlett
 2. Alt ferdig?Kjap du er da! Jakka er kjempefin.Vi krysse fingran for at tuva kan gå uten ihvertfall deler tå dagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, er ikke store jakka, så tok ikke så lang tid:) Jeg krysser fingrene for det jeg og!:) kjedelig å strikke noe som en håper ikke blir brukt, men bunaden er jo tross alt mye finere å se på;)

   Slett
 3. Imponerande! Eg hadde aldri våga å starte på eit slikt strikkeprosjekt utan oppskrift, har angst for å rekke opp :P Kjempefin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takktakk:) Er ikke glad i å rekke opp selv, men heldigvis trengte jeg ikke det denne gangen! :)

   Slett